Up 2 Date

Twee Nederlandse toeristen overlijden kort na elkaar in Colombia, mogelijk door voedselvergiftiging

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Twee Nederlandse toeristen overlijden kort na elkaar in Colombia, mogelijk door voedselvergiftiging

In de Colombiaanse stad Cartagena zijn twee Nederlandse toeristen kort na elkaar onder mysterieuze omstandigheden overleden. De Colombiaanse autoriteiten doen momenteel onderzoek naar de dood van de twee.

Voedselvergiftiging

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om een 29-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Amsterdam. Vooralsnog gaan de Colombiaanse autoriteiten ervan uit dat een voedselvergiftiging de doodsoorzaak is. Lokale media melden dat de twee extreme maagklachten hadden toen ze werden opgenomen in het ziekenhuis. De burgemeester van Cartagena zegt dat de Nederlandse toeristen een koppel waren, maar dat kan het ministerie van Buitenlandse Zaken niet bevestigen.

Nog maar net in Cartagena

Verder schrijven lokale media dat de twee pas een dag in Cartagena waren voordat ze kwamen te overlijden. De vrouw overleed in de nacht van maandag op dinsdag, terwijl de man enkele uren later op dinsdagochtend om het leven kwam.

Familieleden van de Nederlandse toeristen zijn inmiddels op de hoogte gebracht en zowel Colombia als Nederland zeggen alles te willen doen om de nabestaanden te ondersteunen.

Ster advertentie
Ster advertentie