STER Advertentie
STER Advertentie

FIFA wil minder knappe chicks in beeld tijdens voetbalwedstrijden

FIFA wil minder knappe chicks in beeld tijdens voetbalwedstrijden
Brunopress

Donderdag 12 juli 2018 - 14:31 uur

Ging vier jaar geleden mannelijk (en vrouwelijk) Twitter nog los over een knappe Belgische dame in het publiek, ook dit WK waren er weer opvallend veel Zweedse blondines en Braziliaanse babes in beeld tijdens de dode momenten in de wedstrijden. Getty Images kwam zelfs met een fotoalbum van ‘The hottest fans at the WorldCup’, dat inmiddels verwijderd is.

Nieuwe regel

Federico Addiechi, diversiteitsdirecteur van FIFA, wil in de toekomst namelijk een nieuwe regel invoeren: niet meer expres inzoomen op knappe, vrouwelijke fans in het publiek. Volgens hem is het niet meer van deze tijd en op deze manier wil hij optreden tegen seksisme. Dit is volgens anti-discriminatiebeweging Fare Network namelijk het grootste probleem tijdens het WK, in tegenstelling tot racisme of homofobie.

 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Losgeslagen fans

Naast de seksistische beelden zijn er zijn er ook op straat en in de stadions honderden vrouwen lastiggevallen door mannelijke voetbalfans. Ook werden vrouwelijke presentatoren door losgeslagen supporters vastgepakt tijdens live uitzendingen. Sommige van deze mannen moesten hierdoor hun ticket voor de wedstrijd inleveren, anderen moesten zelfs het land verlaten.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.38204-fifa-wil-minder-knappe-chicks-in-beeld-tijdens-voetbalwedstrijden"}