Up 2 Date

Andrew Tate in Roemenië aangeklaagd voor verkrachting en mensenhandel

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Andrew Tate in Roemenië aangeklaagd voor verkrachting en mensenhandel

Andrew Tate is in Roemenië officieel aangeklaagd voor mensenhandel, verkrachting en deelname aan een criminele organisatie om vrouwen seksueel uit te buiten. Ook zijn broer en twee Roemeense vrouwen zijn aangeklaagd.

Criminele organisatie

In gerechtelijke documenten van de rechtbank in Boekarest staat dat de gebroeders Tate al sinds 2021 een criminele organisatie runnen. Zo zouden ze een netwerk hebben opgezet dat vrouwen ronselt en uitbuit. Zeker zeven vrouwen zouden zijn gedwongen om pornografisch materiaal te maken, dat tegen betaling te zien was op een website. Andrew Tate zou zich hebben vergrepen aan een van de vrouwen. Alle vier de verdachten houden echter vol dat er niets waar is van de beschuldigingen aan hun adres.

Arrestatie

Andrew Tate werd in december vorig jaar samen met zijn broer en twee Roemeense vrouwen gearresteerd. Tijdens de arrestatie werd ook een huis van de omstreden influencer en oud-kickbokser in Boekarest doorzocht. Daar werden zes vrouwen gevonden die zouden zijn uitgebuit door de groep. De vrouwen zouden zijn verleid met beloftes van een relatie of huwelijk, maar werden uiteindelijk gedwongen tot seksuele handelingen.

Start van rechtszaak onbekend

Het is nog onduidelijk wanneer de rechtszaak tegen de vier verdachten zal starten. Een Roemeense rechter heeft nu zestig dagen de tijd gekregen om de dossiers van de het viertal in te zien. Daarna verschijnen Tate en zijn handlangers in de rechtbank.

Ster advertentie
Ster advertentie