STER Advertentie
STER Advertentie

Rihanna: "Ik kan niet accepteren dat miljoenen kinderen niet naar school kunnen"

Rihanna: "Ik kan niet accepteren dat miljoenen kinderen niet naar school kunnen"
AFP

Dinsdag 18 september 2018 - 20:29 uur

|

Door:

Elize

Rihanna zet zich al jaren in als ambassadeur voor Global Partnership for Education. Het lukte de wereldster onder andere om met de Franse en Canadese president om de tafel te zitten om aandacht te vragen voor een wereldwijde toegang tot educatie voor kinderen. Ook Mark Rutte kreeg een tweet van de zangeres met daarin het verzoek om een financiële bijdrage. Het is wel duidelijk dat Rihanna het als een levensmissie beschouwd om te zorgen dat iedereen gewoon naar school kan gaan. En dat benadrukt ze ook nog even in een pakkend opiniestuk dat ze voor de gerenommeerde krant The Guardian schreef.

Lees ook: Rihanna twittert aan Rutte: geef 100 miljoen aan onderwijs

Leren

Om te beginnen benadrukt Rihanna het belang van educatie. Ze schrijft dat ze zelf niet van school hield toen ze opgroeide op Barbados, maar nu pas beseft hoe erg ze voor lief nam dat ze elke dag gewoon in de schoolbanken kon zitten. Nu is ze dankbaar voor alles dat ze leerde tijdens haar vele reizen.

"Educatie is een levenslang avontuur. We weten nooit alles, maar we ontwikkelen onszelf door te leren over onze maatschappij, deze altijd veranderende wereld en onszelf. Ik schaam me niet om te zeggen dat ik nog steeds aan het leren ben." 

Groot probleem

"Het recht op educatie kan in een oogwenk van je af worden genomen." Zo'n 250 miljoen kinderen hebben dankzij conflicten, oorlogen, armoede of seksisme geen of onvoldoende toegang tot educatie. Je kunt dus wel zeggen dat het een gigantisch probleem is, maar dat betekent volgens de zangeres niet dat we moeten wanhopen en opgeven.

"Ik kan niet accepteren dat er miljoenen kinderen wanhopig zijn om naar school te gaan, maar daar niet de kans toe krijgen."

Oplossingen

De zangeres, die in februari miljarden wist op te halen voor GPE, denkt graag in mogelijkheden en oplossingen. Rihanna tweet, mailt en belt regelmatig met wereldleiders om zo ervoor te zorgen dat dit onderwerp bij iedereen op de agenda staat. "Wij individuen kunnen onze stemmen gebruiken om ervoor te zorgen dat deze leiders educatie als een prioriteit zien." Ze roept iedereen op om hier ook aandacht voor te vragen.

"Elke stem telt en beperkte kennis is geen reden om te blijven zwijgen. We hebben hier allemaal belang in. Stel je een wereld voor waar miljoenen kinderen, die eerst aan zichzelf werden overgelaten, een kans krijgen om te leren. Als het aankomt op het helpen van de armste kinderen ter wereld, net als de maatschappijen waar zij in leven, ben ik nog steeds aan het leren - en ik heb de hulp van anderen nodig op deze reis. Als we deze tekorten op het gebied van educatie kunnen overwinnen, wint iedereen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Zangeres Shirma Rouse is 50 kilo afgevallen

  • Nieuw seizoen ‘Een Huis Vol’ showt grote gezinnen in quarantaine

  • Iran in rep en roer door eerwraakmoord op 14-jarig meisje

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie