STER Advertentie
STER Advertentie

Waarom deze foto van 37 succesvolle zwarte mannen viraal gaat

Waarom deze foto van 37 succesvolle zwarte mannen viraal gaat
Les Adu

Dinsdag 23 oktober 2018 - 13:04 uur

|

Door:

Kavita

Black Male Achievers. Het zijn succesvolle zwarte mannen die laten zien dat ook zij een rolmodel zijn voor de generatie onder hen. En omdat dit zo ontzettend belangrijk is, gingen 37 van die go getters samen op de foto. Het resultaat: een krachtig beeld dat in Nederland nog nooit eerder op deze manier is samengesteld. Fotograaf Les Adu maakte deze foto trouwens tijdens de Black Achievement Month (oktober), waarin successen van verschillende zwarte Nederlanders extra worden erkend en gevierd.

meer zichtbaar

De foto van de talenten, die helemaal suited up waren, is viral gegaan. Logisch, want de boodschap die zij uitdragen, moet verspreid worden! Niet alleen Fernando sprak hierover met initiatiefnemer Gershwin Bonevacia, maar ook Jeroen Pauw. Hij nodigde alle mannen uit tijdens zijn uitzending.

'Een foto vol invloedrijke zwarte rolmodellen voor Black Achievement Month'

Succesvolle rappers, zangers en voetballers kent de zwarte gemeenschap genoeg, maar er is echt véél meer dan dat. Een van de gefotografeerde mannen, Jerry Roy Karg, legde het effect van deze foto uit.

"Ik denk dat er wel veel zwarte rolmodellen zijn, maar dat het soms minder zichtbaar is. Het doel van deze foto is om zwarte jonge jongens te inspireren, zodat zij kunnen opgroeien met de overtuiging dat ze kunnen zijn wie ze willen. Als je kijkt naar de media, dan zie je dat beeld niet altijd terug. En deze foto is bedoeld om dat beeld terug te halen en te versterken." 

all black

Aanstaande zondag is er ook een Black Male Achiever-evenement en gaan de mannen met elkaar in gesprek over bijvoorbeeld succesvol zijn zonder of met opleiding. Maar niet alleen dat, want op diezelfde dag staat FunX met de programma's CritiX en WorX, vanaf 15.00 - 19.00 uur in het teken van de Black Achievement Month

Populair op FunX.nl

  • 404 - Pagina niet gevonden

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

  • Amber en Arda van Temptation Island verwachten kindje

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"