Up 2 Date

Anti-racismeorganisaties komen vanavond met alternatief voor NPO-debat met Jort Kelder

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Anti-racismeorganisaties komen vanavond met alternatief voor NPO-debat met Jort Kelder

Een aantal anti-racismeorganisaties hebben zondagavond een alternatief voor het NPO-racismedebat met Jort Kelder georganiseerd. Het evenement vindt plaats in kunstcentrum De Appel in Amsterdam en daar gaan dertig experts en ervaringsdeskundigen met elkaar in gesprek. Door de uitbraak van het coronavirus is het evenement vanaf 20:25 uur alleen via een livestream te volgen.

Niet de juiste man

De organisatoren geven in Het Parool aan dat ze Jort Kelder niet de juiste man vinden voor een gesprek over een lastig onderwerp, gezien zijn eerdere uitlatingen over mensen van kleur. Ook zeggen ze dat de insteek niet bijdraagt aan een oplossing voor het racismeprobleem.

Dichter bij elkaar komen

Kunstenares Patricia Kaersenhout vertelde bij FunX al dat racisme geen onderwerp is waar je over moet debatteren. "Wij proberen zondag te praten over hoe je dichter bij elkaar kan komen." Patricia zegt dat ze "Jip en Janneke-vragen" zoals wie racistisch is wil mijden. Wat het event van het Black Renaissance Collectief wel wordt is een gesprek over de obstakels voor het afschaffen van racisme in al zijn facetten in Nederland. "Tijdens deze avond gaan we proberen om de ruis rondom de term racisme weg te nemen en juist te kijken naar de structuren en houdingen die het afschaffen ervan bemoeilijken op institutioneel, systemisch en (inter)persoonlijk niveau."

Ster advertentie
Ster advertentie