Up 2 Date

Facebook werkt aan eigen versie van audiochatapp Clubhouse

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Facebook werkt aan eigen versie van audiochatapp Clubhouse

Heb jij ook slaaptekort omdat je nachtenlang blijft hangen in een van de rooms van Clubhouse? Je bent niet de enige: de audiochattapp wordt steeds populairder, en dat is ook Facebook-oprichter Mark Zuckerberg niet ontgaan. Hij is zelfs zo onder de indruk van het platform dat hij een soortgelijke app aan het ontwikkelen is, meldt the New York Times. Hoe zit dat? Techredacteur Nando Kasteleijn vertelt erover in Start met Fernando.

Clubhouse

Misschien goed om nog even uit te leggen wat Clubhouse precies is. Het is een plek waar je kan praten en netwerken met mensen over de hele wereld. Dit doe je in virtuele rooms en het kan over van álles gaan. Je kan, als je wordt uitgenodigd, meepraten met andere mensen in die kamer, maar het is ook mogelijk om alleen te luisteren naar het gesprek.

Facebook werkt aan eigen versie van audiochatapp Clubhouse

Mark Zuckerberg

In die rooms kan je dus ook ineens een bekend persoon als Mark Zuckerberg treffen. "Hij was uitgenodigd om te praten over augmented- en virtual reality, een ding waar Facebook ook mee bezig is", vertelt Nando. Dat beviel hem blijkbaar wel, want insiders vertellen dus dat hij bezig is met een eigen versie van de app. "Het gegeven dat Facebook hierover nadenkt, laat zien dat Mark Zuckerberg dit ziet als een potentiële concurrent van Facebook. En de potentiële concurrenten van Facebook moeten vroeg of laat uit de weg worden geruimd of ze worden overgenomen", legt Nando uit. Hoe de app eruit gaat zien is nog niet duidelijk.

Eigendomsrechten

Je vraagt je misschien af: mag dit wel? Heeft een app als Clubhouse geen eigendomsrechten? Nando denkt dat het inderdaad gewoon moet kunnen en verwacht geen juridische procedures: "Want hoeveel kans maak je dan? Het is best een algemeen product. Heeft Clubhouse alleenrecht op audio? Nee dat hebben ze niet. Ik vraag me af of Clubhouse hier echt iets tegen kan doen." Het is ook niet de eerste keer dat zoiets gebeurt: "Instagram nam de stories functie van Snapchat over. Dat gebeurde eigenlijk zonder al te veel problemen. Ik heb daar geen rechtszaken over gezien." Het ziet er [dus] naar uit dat Mark gewoon vrij spel heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie