FunX

Clubhouse: waarom deze nieuwe app steeds populairder wordt

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Clubhouse: waarom deze nieuwe app steeds populairder wordt

Ken je de app Clubhouse al? Dit audio only social media-platform bestaat nog niet zo heel lang, maar wordt ook in Nederland steeds populairder. Het is namelijk de perfecte plek om te netwerken, discussiëren of gewoon gezellig te kletsen met interessante mensen van over de hele wereld. Gebruiker Ril legde in Start met Fernando uit wat er zo tof is aan Clubhouse.

Quote

Het is heel verslavend. Mensen gaan pas om half 5 's ochtends slapen, omdat ze met iemand in Hollywood aan het praten zijn.

Ril, fanatiek Clubhouse-gebruiker.

Praten in plaats van typen

Wat er zo vernieuwend is aan Clubhouse? In plaats van berichtjes typen, gebruik je je microfoon om te kletsen. Dat gebeurt in verschillende groepen, over verschillende onderwerpen, maar allemaal live. Op die manier kan je dus écht het gesprek aan gaan en is de app nog socialer dan andere platforms. "Het netwerken is zo veel prettiger", vertelt Ril. "Je kan elkaar beter begrijpen en dat laat mensen beter connecten."

Ril legt Fernando uit waarom Clubhouse zo handig is

Netwerken met professionals uit de VS

Ril noemt Clubhouse ook wel 'de audioversie van Twitter' en gebruikt de app zelf nu al zo'n twee maanden. "Er zijn allemaal verschillende kamers waarin je in gesprek kan gaan met heel veel mensen vanuit de hele wereld." Daar zitten ook allerlei professionals tussen die jou bijvoorbeeld kunnen helpen met je eigen bedrijfje of het ontwikkelen van bepaalde skills. Naast gezellig, is het dus vooral ook leerzaam. De enige regel is dat je geen gesprekken mag opnemen.

Ril heeft zelf al twee klanten overgehouden aan zijn Clubhouse-sessie. Hij is er dan ook van overtuigd dat de app "the next big thing" gaat worden. "Er komen steeds meer mensen op, van celebs tot gewoon bekenden uit je omgeving. Het werkt echt verslavend, mensen gaan pas om half 5 's ochtends slapen, omdat ze met iemand in Hollywood aan het praten zijn!"

Exclusief

Clubhouse is tot nu toe nog vrij exclusief. Om toegang te krijgen, moet je worden uitgenodigd door een andere gebruiker. Als je eenmaal lid bent, krijg je een +1 waarmee je zelf ook weer iemand kan uitnodigen. Er zijn al verschillende grote namen op de app gespot. Zo kan je zomaar eens met Oprah, Drake, 21 Savage, Kevin Hart of Ashton Kutcher in een kamer belanden!

Benieuwd hoe de app precies werkt? In de video hieronder wordt het uitgelegd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie