Naar homepage
Up 2 Date

Facebook verbiedt evenementen bij Witte Huis tijdens inauguratie Biden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Facebook verbiedt evenementen bij Witte Huis tijdens inauguratie Biden

Facebook verbiedt gebruikers om evenementen te organiseren in de buurt van het Witte Huis tijdens de inauguratie van Joe Biden als president van de Verenigde Staten. Dat meldt het platform zelf in een persbericht om op die manier te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van het platform om bijvoorbeeld rellen te organiseren.

Goed in de gaten houden

Daarnaast gaat Facebook alle evenementen die iets met de inauguratie te maken hebben, goed in de gaten houden. Als er bij dergelijke evenementen regels worden overtreden, wordt het evenement verwijderd. Ook accounts van gebruikers die eerder al de regels hebben geschonden, worden goed in de gaten gehouden en beperkt. Ze mogen bijvoorbeeld geen livestreams uitzenden of een evenement aanmaken.

Techbedrijven onder druk

De grote techbedrijven liggen allemaal onder druk na de bestorming van het Capitool eerder deze maand. Deze bedrijven hebben met hun platformen veel bereik en zouden daarom een rol kunnen spelen bij het oprichten en/of afbreken van dit soort evenementen. Donald Trump werd door meerdere sociale media platformen geschorst, waaronder Facebook en Twitter. Facebook schakelde recent ook de optie uit om politieke advertenties te plaatsen op het netwerk, om zo te voorkomen dat de reclamefunctie van het platform wordt misbruikt.

Ster advertentie
Ster advertentie