Naar homepage
Up 2 Date

Donald Trump permanent verbannen van Twitter

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Donald Trump permanent verbannen van Twitter

Twitter heeft het account van Donald Trump definitief geblokkeerd. Als reden geeft Twitter in een toelichting: "het risico op verdere aanzetting tot geweld."

De druppel

Woensdag werd Trump al 12 uur verbannen door Twitter omdat hij niet genoeg afstand nam van de bestorming van het Capitool. Gisteren kwam Trump opnieuw in de problemen door twee tweets waarin hij aankondigde niet naar de inauguratie te gaan en daarbij ook zijn aanhangers roemde. Dat was voor Twitter de druppel. "Hij blijft de mensen die denken dat hij de verkiezing heeft gewonnen steunen, versterken en beschermen."

Poging via ander account

Trump probeerde nog berichten te plaatsen via het officiële presidentsaccount @POTUS, maar die werden ook snel verwijderd. Ook het account van zijn campagneteam is inmiddels geschorst. Via @POTUS uitte Trump zijn woede over de beslissing van Twitter, omdat het tegen de vrijheid van meningsuiting in zou gaan. Daarnaast zei hij te overwegen om een eigen sociaal medium op te zetten. Hij beweert in onderhandeling te zijn met andere websites en binnenkort met een "grote aankondiging" te komen.

Twitter niet de enige

Naast Twitter is Trump ook op andere sociale media platforms tijdelijk geschorst. Facebook, Snapchat en Instagram schorsten zijn accounts allemaal tijdelijk vanwege berichten die als opruiend konden worden gezien. Op TikTok, waar Trump al een rijke geschiedenis mee heeft, worden video's van hem verwijderd waarin bij bestormers van het Capitool toespreekt en claims over frauduleuze presidentsverkiezingen herhaalt. Hij heeft zelf geen account op TikTok.

Ster advertentie
Ster advertentie