Films, Series & TV

Borat stopt ermee omdat Trump binnenkort geen president meer is

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Borat stopt ermee omdat Trump binnenkort geen president meer is

Sacha Baron Cohen wil na twee films een punt zetten achter zijn Borat-karakter. Doordat Trump binnenkort in het Witte Huis wordt vervangen door Joe Biden, is er geen reden meer voor Borat om terug te keren.

Veilig opgeborgen

"Ik heb hem wegens Trump weer tot leven gewekt", vertelt Cohen aan Variety. "Er was een goede reden om deze film te maken en ik zie nu geen reden om dat weer te doen. Dus heb ik hem veilig opgeborgen in een kastje." De opnames van de tweede Borat film, Borat Subsequent Moviefilm, werden in eerste instantie gestaakt vanwege het coronavirus, maar vonden toch doorgang. Trump zelf was niet blij met de film, wat waarschijnlijk te maken had met de ongewilde gênante bijrol van zijn advocaat Rudy Giulliani.

"Boodshap relevanter dan ooit"

Op aandringen van de 49-jarige komiek werden de opnames toch voortgezet, omdat hij het juist zo belangrijk vond om de film te maken gedurende de coronacrisis met Trump aan het bewind. "De boodschap die we met de film willen meegeven, was daardoor relevanter dan ooit. Ik had sterk het gevoel dat onze democratie en levens in gevaar waren en moest de film daarom afmaken", vertelt Baron. "Het was de bedoeling om in de tweede film het gevaar van Trump aan de kaak te stellen. Door de komst van het coronavirus bleek dat de verspreiding van zijn leugens en complottheorieën een dodelijk effect hebben."

Ster advertentie
Ster advertentie