Up 2 Date

Verschrikkelijk incident: haren van meisje (12) door kermisattractie uit hoofd getrokken

foto: Ter illustratie: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verschrikkelijk incident: haren van meisje (12) door kermisattractie uit hoofd getrokken

Een 12-jarig meisje kwam afgelopen zaterdag ten val in een kermisattractie, waardoor haar haren klem kwamen te zitten onder een loopband. De machine zorgde ervoor dat een gedeelte van haar lange haren uit haar hoofd werden getrokken. Het incident vond plaats in het Noord-Hollandse dorpje Nibbixwoud.

Beach House

Het meisje was samen met een aantal vriendinnen een attractie ingestapt waarbij ze verschillende bewegende obstakels moesten zien te ontwijken om uiteindelijk weer bij de uitgang te komen. De attractie heet Beach House en valt onder de categorie Fun House, waarvan er op bijna iedere kermis wel een te vinden is. Op het moment dat de meiden bij de lopende band kwamen ging het gruwelijk mis. Een van de kinderen struikelde, waarna de hele groep over elkaar heen viel. Het 12-jarige meisje kwam met haar lange haren vast te zitten onder de loopband, waardoor een deel van haar haren los werd gerukt van haar hoofd.

Ijdel meisje

Volgens het Noordhollands Dagblad vinden de ouders van het slachtoffer het opmerkelijk dat er niet meer toezicht was in de kermisattractie. Ook vragen ze zich af waarom mensen niet geadviseerd worden om hun haar vast te maken met een elastiekje. Het meisje is erg geschrokken en verdrietig over haar kapsel. "Er is ter grootte van een boemerang een grote kale plek ontstaan, waarbij echt al het haar is uitgerukt", zegt haar moeder. "En we moeten nog maar afwachten of de haargroei herstelt. Voor een ijdele 12-jarige komt dat keihard aan."

'Niet te voorkomen'

De eigenaar van exploitant J.O.H Treep/Van der Laan heeft tegenover het AD ook gereageerd op het voorval. "We vinden het verschrikkelijk wat dit meisje is overkomen. De kermisattractie wordt elk jaar gekeurd en we doen echt altijd onze stinkende best om voor iedereen voor een zo veilig mogelijke ervaring te zorgen. Het gaat hier om een heel vervelend, maar uitzonderlijk incident. Helaas zijn sommige dingen niet te voorkomen als je vervelend valt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie