Up 2 Date

Groningse agenten redden meisjes uit handen van mensenhandelaar

foto: Dutchmen Photography/Shutterstockfoto: Dutchmen Photography/Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Groningse agenten redden meisjes uit handen van mensenhandelaar

Twee meisjes zijn vrijdagavond uit handen van een loverboy gered. Dat schrijft een agent op Instagram. Een oplettende voorbijganger vertrouwde de situatie niet en besloot de politie te bellen.

Hotel in Groningen

De agent schrijft dat er een melding binnenkwam over mensenhandel. Samen met een collega is ze verhaal gaan halen. Daar troffen de agenten twee meisjes aan die hun verhaal vertelden. "Een kwetsbaar meisje werd op het hoofdstation in Groningen aangesproken door een charismatische man." De man vertelde in het Engels dat hij kunstenaar en fotograaf is. "Met mooie praatjes en later cadeautjes haalde hij haar over om met hem mee te gaan naar een hotel in Groningen."

Naaktfoto's

Het meisje voelde zich niet helemaal lekker bij het voorstel en liet een vriendin komen, maar ook zij raakte min of meer verzeild in de praatjes van de man. "Het diner en de drankjes werden betaald. Hun spullen werden op zijn kamer en in zijn auto gelegd." Toen de man zijn fotowerk liet zien en het bleek om naaktfoto's te gaan, wisten de meisjes dat er iets fout was.

Verstrikt in web

"Beide dames raakten in het web van de man verstrikt tot een omstander in de gaten kreeg dat er iets niet in de haak was. Wij kwamen ter plaatste en namen de dames apart. Uit hun verhaal bleek dat er mogelijk sprake was van de eerste stappen naar mensenhandel", schrijft de agent. De politie heeft de meisjes meegenomen, hun spullen opgehaald en de gegevens van de man geregistreerd.

"Soms is een aanbod te mooi om waar te zijn", stelt de agent. "Wees alert! Ga niet zomaar met iemand in zee. Doe research naar de persoon of diens bedrijf. Neem geen geld of cadeautjes aan." Ook tipt ze om altijd te vragen om een visitekaartje of website. "Noteer een kenteken of een telefoonnummer en maak het bekend bij iemand in je eigen omgeving. Maak later een afspraak met degene die je een aanbod doet. Stap er niet meteen mee in zee."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie