Up 2 Date

Morgen voorlopig laatste dag van staking streekvervoer

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Morgen voorlopig laatste dag van staking streekvervoer

Het streekvervoer heeft de afgelopen weken veel gestaakt, maar daar komt na morgen verandering in. Vakbonden FNV en CNV schorten de stakingen tot en met volgende week op. Dit doen ze om verder te kunnen onderhandelen over een nieuwe cao. Er worden twee bemiddelaars aangesteld om de gesprekken over het nieuwe cao vlot te laten verlopen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Provinciale staten

De vakbonden maakten vandaag bekend tijdens een demonstratie in Utrecht, waar honderden stakende chauffeurs aanwezig waren, dat ze het staken zouden opschorten. Ze lieten weten dat ze eigenlijk morgen al niet meer zouden staken door de Provinciale Statenverkiezingen, maar toen dat bekend werd, ontstond er veel commotie van andere leden van de vakbond.

VWOV

De werkgeversorganisatie VWOV (Vereniging Werknemers Openbaar Vervoer) liet vanochtend weten dat ze weer in gesprek willen gaan. "We willen ons maximaal inspannen om tot een akkoord te komen", vertelt de organisatie aan NU.nl. De organisatie stelde wel twee voorwaarden voor de nieuwe gesprekken, namelijk dat er tijdens de gesprekken niet gestaakt wordt en dat mogelijke afspraken betaalbaar en uitvoerbaar moeten zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie