Up 2 Date

Personeel regionale bussen en treinen gaat volgende week weer staken

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Personeel regionale bussen en treinen gaat volgende week weer staken

Het kan zomaar zo zijn dat jouw bus of trein volgende week niet rijdt. Veel werknemers van openbaar streekvervoer gaan dan namelijk opnieuw door heel het land staken. Dit vanwege ontevredenheid over te lage salarissen en te hoge werkdruk.

Vijf dagen

Vakbond CNV, die steun krijgt van FNV, heeft bekendgemaakt dat de staking aanstaande maandag begint en vijf dagen zal duren. Het gaat om regionaal vervoer van onder andere partijen als Arriva, Qbuzz, Transdev en Keolis. Treinen van de NS en bussen en trams in grote steden zullen wel gewoon rijden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet genoeg loonsverhoging

Twee weken geleden werd er ook al gestaakt in het regionale openbaar vervoer na het stuklopen van de cao-onderhandelingen. Werkgevers kwamen toen met een bod van 8 procent loonsverhoging, maar dat is volgens de vakbonden - zeker met de huidige inflatie - niet genoeg.

In een ultimatum werd gevraagd om grotere loonsverhoging, maar ook om een aanpak van de hoge werkdruk en een goede ouderenregeling. De Vereniging van Werkgevers in het Openbaar Vervoer had tot vandaag 12.00 uur de tijd om daar op in te gaan. Nu dat niet is gebeurd, gaan chauffeurs en andere ov-werknemers dus opnieuw in staking.

Ster advertentie
Ster advertentie