Up 2 Date

Update aardbeving Marokko: Slapen op straat, zoeken in het puin

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Update aardbeving Marokko: Slapen op straat, zoeken in het puin

Een uitzonderlijk zware aardbeving in Marokko vond vannacht plaats, met een epicentrum op zo'n 70 kilometer afstand van Marrakech. De historische binnenstad van Marakech leed zowel ernstige beschadigingen als instortingen. Het dodenaantal steeg al tot boven de 632 mensen en daar komen nog steeds fatale slachtoffers bij. Toeristen zwerven rond op straat, nadat ze gevraagd werden hun hotels te verlaten. Locals en autoriteiten zoeken door het puin naar slachtoffers.

Bloed doneren

Ook roept de regering haar inwoners op om bloed te doneren om slachtoffers te helpen. Het schokkende nieuws wordt internationaal met pijn en verdriet op de voet gevolgd. Minister Hanke Bruins Slot van Buitenlandse Zaken laat weten dat Nederland paraat staat, zodra er een hulpverzoek komt vanuit de Marokkaanse regering. Denk hierbij aan het uitzenden van reddingsteams, artsen, verpleegkundigen en bouwkundigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slecht bereikbaar

Het vinden van alle slachtoffers is een ingewikkelde opgave. Volgens de regering, vielen de meeste slachtoffers in bergachtige gebieden die slecht en/of beperkt bereikbaar zijn. Veel mensen brachten hun nacht buiten op straat door. Hotels moesten worden ontruimd en veel families zijn hard op zoek naar hun andere familieleden.

Ster advertentie
Ster advertentie