Up 2 Date

Hevige overstroming in getroffen aardbevingsgebied Turkije

foto: Twitter Daily Turkic
  1. Newschevron right
  2. Hevige overstroming in getroffen aardbevingsgebied Turkije

Het is alweer een maand geleden dat een deel van Turkije en Syrië getroffen werd door de verwoestende aardbevingen. Nu Turkije zich weer probeert te herpakken, wordt het land getroffen door overstromingen, veroorzaakt door hevige regenval. Lokale media uit het gebied delen beelden waarop te zien is dat straten ondergelopen zijn en auto's wegdrijven.

Doden en vermissingen

Door de aardbevingen in Turkije zijn veel huizen ingestort. Veel mensen zijn nu genoodzaakt om in tenten te wonen, daardoor zijn ze extra kwetsbaar voor overstromingen. Mede door deze kwetsbaarheid zijn tot nu toe 10 doden gevallen en minstens tien mensen vermist geraakt. Een van de 10 doden kwam om in het Tut-gebied in de provincie Adiyaman. Dit gebeurde doordat er een container werd meegesleurd in de stroming, schrijft het Turkse staatspersbureau Anadolu. Deze container was bedoeld voor slachtoffers van de aardbevingen om in te schuilen. De andere mensen die in deze container woonden, zijn nog vermist.

In de provincie Sanliurfa vonden reddingwerkers vijf lichamen van Syriërs in een ondergelopen appartement in de kelder. Er kwamen ook nog vier andere mensen om het leven op andere plekken in de provincie.

Scholen en ziekenhuizen

Het Turkse staatspersbureau Anadolu laat weten dat er ook meerdere huizen onder water zijn gelopen. De scholen in Sanliurfa blijven in elk geval vandaag dicht vanwege de hoosbuien. Een aantal patiënten uit het lokale ziekenhuis is uit voorzorg overgeplaatst naar ziekenhuizen in andere steden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer overstromingen

De gouverneur van Sanliurfa waarschuwt dat er mogelijk nog meer overstromingen aan zitten te komen. Hij roept alle burgers op die in de buurt van beken en kanalen wonen op begane grond of op kelderverdiepingen, om hun huis te verlaten.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie