Up 2 Date

Turkije en Syrië weer getroffen door zware aardbevingen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Turkije en Syrië weer getroffen door zware aardbevingen

Het rampgebied in Turkije en Syrië is twee weken na de zware aardbevingen wederom opgeschrikt door een zware aardbeving. De beving had een kracht van 6,4 op de schaal van Richter volgens het Europees seismologisch centrum (EMSC).

Meerdere naschokken

De beving werd ook gevoeld in Egypte en Libanon. Het epicentrum van de aardbeving was iets zuidelijker dan de aardbeving van twee weken geleden en lag in de stad Defne. Volgens Turkse media zou er ten minste één naschok zijn geweest met een kracht van 5,8. Daarna zouden er meerdere kleine naschokken zijn gemeten. De rampenbestrijdingsautoriteit roept mensen op om beschadigde gebouwen niet in te gaan.

Allesverwoestende aardbeving

Turkije en Syrië werden twee weken geleden al getroffen door allesverwoestende aardbevingen. Niet alleen in Turkije en Syrië, maar ook in Cyprus, Israël, Irak en Libanon werden schokken gevoeld. Turkije werd later op de dag nogmaals getroffen door een nieuwe zware aardbeving. Het epicentrum hiervan lag in het district Elbistan, maar de schok werd gevoeld tot in Irak en de Syrische hoofdstad Damascus.

Twee weken na het natuurgeweld zijn veel reddingsacties inmiddels gestaakt, behalve in de provincies Hatay en Kahramanmaras. De noodhulp is nu vooral gericht op het zorgen voor eten, onderdak en zorg voor slachtoffers.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie