Up 2 Date

Koning reageert op 'foute' vakantiefoto

foto: Instagram @the_royals_of_today
  1. Newschevron right
  2. Koning reageert op 'foute' vakantiefoto

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben hun excuses aangeboden over het niet handhaven van de 1,5 meterregel op vakantie.

Geen 1,5 meter

Zondag verscheen een vakantiefoto op internet waarop de koning en koningin te zien zijn met een restauranteigenaar. Daarop is te zien dat ze geen 1,5 meter afstand houden en dat leidde tot ophef. Volgens de koning is het "in de spontaniteit van het moment" fout gegaan. "Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen", laten de koning en koningin weten in een tweet van het Koninklijk Huis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Griekse vakantie

De foto werd genomen in een restaurant op het Griekse eiland Milos. Wel is te zien hoe de koning in zijn rechterhand een mondkapje draagt. Het echtpaar was een hapje gaan eten in het restaurant en namen vervolgens een foto met de eigenaar.

Medewerker restaurant

RTL Nieuws nam naderhand contact op met het desbetreffende restaurant. Een medewerker van het restaurant bevestigde dat de koning en koningin afgelopen week in het restaurant waren. "De foto was voor een privé fotoalbum", vertelt de medewerkers. Het schenden van de coronaregels noemt hij "een foutje".

Ster advertentie
Ster advertentie