Up 2 Date

'Doden in Zuid-Afrikaanse bar gestorven aan koolmonoxidevergiftiging'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Doden in Zuid-Afrikaanse bar gestorven aan koolmonoxidevergiftiging'

De groep jongeren die afgelopen weekend op mysterieuze wijze om het leven kwam in een Zuid-Afrikaanse bar, zijn waarschijnlijk gestorven door een koolmonoxidevergiftiging. Dat melden Zuid-Afrikaanse media op basis van bronnen dicht bij het onderzoek.

Autopsieonderzoek

Waarschijnlijk stierven de slachtoffers, waarvan de meesten tussen de 13 en 17 jaar oud waren, door giftige dampen van een benzinegenerator die in het café werd gebruikt. Bij autopsieonderzoek zouden sporen van koolmonoxide zijn gevonden.

In totaal vielen er 21 doden in de Zuid-Afrikaanse kustplaats Oost-Londen. Inmiddels zijn 16 overlevenden behandeld en ontslagen uit het ziekenhuis.

Onduidelijkheid

In eerste instantie was er veel onduidelijkheid over de oorzaak van de tragedie in Oost-Londen, waarbij eerst werd uitgegaan van verdrukking of vergiftiging. De lichamen werden echter zonder verwondingen gevonden op de grond en op tafels. Inmiddels komen er steeds meer verhalen naar buiten over de avond. In het café hing volgens een overlevenden een sterke en verstikkende geur. Omdat het er zo druk was, konden mensen op de benedenverdieping die zich niet lekker voelden niet naar buiten.

Ster advertentie
Ster advertentie