Up 2 Date

Dodental Zuid-Afrikaanse bar loopt op tot 22, doodsoorzaak nog onbekend

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dodental Zuid-Afrikaanse bar loopt op tot 22, doodsoorzaak nog onbekend

Het dodental van het incident in een Zuid-Afrikaanse kroeg is opgelopen tot 22. De doodsoorzaak is nog onbekend. De meeste slachtoffers zijn tussen de 13 en 17 jaar oud.

Oorzaak nog onbekend

De kroeg bevindt zich in de kustplaats Oost-Londen. Eerder werd er gesproken van verdrukking omdat er paniek zou zijn ontstaan in de kroeg, maar omdat de lichamen weinig verwondingen vertonen, wordt er verder onderzoek gedaan. Daarbij wordt vergiftiging niet uitgesloten. De lichamen werden gevonden op tafels, stoelen en op de grond.

De jongeren vierden in de kroeg het begin van de schoolvakantie. Mensen verzamelden zich massaal buiten de kroeg. Familieleden worden gevraagd om te helpen met het identificeren van de slachtoffers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drank aan minderjarigen

De Zuid-Afrikaanse president heeft zijn zorgen uitgesproken over de omstandigheden waarop de jongeren konden samenkomen in de kroeg. Burgemeester Xola Pakati van Oost-Londen noemde het incident "vergelijkbaar met een slachtpartij" en een 17-jarige buurtbewoner vertelde aan persbureau Reuters dat iedereen de kroeg dicht wilde hebben omdat ze alcohol verkopen aan minderjarigen.

Ster advertentie
Ster advertentie