Up 2 Date

Reisorganisaties willen eigen personeel inzetten op Schiphol tijdens zomermaanden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Reisorganisaties willen eigen personeel inzetten op Schiphol tijdens zomermaanden

Reisorganisaties willen tijdens de zomermaanden eigen medewerkers inzetten als beveiliger of bagageafhandelaar op Schiphol om de drukte op de luchthaven tegen te gaan. Dat meldt een woordvoerder van de ANVR, de branchevereniging voor reisorganisaties, aan NU.nl.

Ruimte om bij te springen

Volgens de ANVR en vakbonden CNV en FNV is een opleiding van enkele weken wel nodig om te kunnen werken op Schiphol. "Als die opleidingen nu kunnen opstarten, kan ons personeel vanaf de zomervakantie ingezet worden op de luchthaven", aldus de ANVR-woordvoerder. Volgens de branchevereniging hebben reisbureaus de ruimte om bij te springen op Schiphol vanwege de geschrapte vluchten.

Een woordvoerder van Schiphol liet aan de nieuwssite weten dat de luchthaven volledig achter het voorstel van reisbureaus te staan. "We leggen het nu voor aan de beveiligingsbedrijven en afhandelaars."

Actieplan zomer 2022

Vorige week maakte Schiphol bekend dat het deze zomer vluchten gaat schrappen om de chaos op de luchthaven het hoofd te bieden. Zo vraagt de luchthaven aan vliegmaatschappijen om dagelijks de capaciteit te reduceren met gemiddeld 13.500 stoelen. Naast het annuleren van vluchten gaat de luchthaven kijken of een aantal vluchten vanaf andere luchthavens kunnen vertrekken. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid om tickets om te boeken en zal er een boekingsstop worden ingevoerd.

Vlucht annuleren kan niet gratis

Vanwege de drukte op Schiphol zouden veel reizigers hun vlucht willen annuleren, maar dit zou niet kosteloos kunnen. Volgens de ANVR, de brancheorganisatie voor reisorganisaties, is de chaos op de luchthaven geen geldige reden om een vlucht te annuleren. Ook zouden veel bedrijven ten onder gaan als mensen massaal hun vluchten annuleren.

Ster advertentie
Ster advertentie