OMG

Groep Britse mannen strandt op Schiphol, fixt fietsen om toch thuis te komen

foto: Mirror/Jonny Coles
  1. Newschevron right
  2. Groep Britse mannen strandt op Schiphol, fixt fietsen om toch thuis te komen

Als na een vakantie je vlucht naar huis wordt gecanceld, zit er vaak niets anders op dan accepteren dat je nog een nachtje bij zal moeten boeken. Een groep Britse mannen ging daar niet mee akkoord. Toen zij na een vrijgezellenfeest in Amsterdam niet meer terug naar Engeland konden vliegen, bedachten ze een creatieve manier om toch thuis te komen.

Plan B

De veertien mannen strandden afgelopen weekend op Schiphol na twee gezellige dagen in de Nederlandse hoofdstad, zo vertellen ze aan The Mirror. De geannuleerde vlucht omboeken bleek zo goed als onmogelijk en dus besloten ze op een andere manier terug naar huis te reizen: via Frankrijk per trein en veerboot. Er was alleen één probleempje. Als voetganger mag je de boot niet op wegens veiligheidsredenen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fietsen hosselen

De mannen besloten daarom onderweg naar het Franse Calais, waar de veerboot naar het Engelse Dover vertrekt, fietsen te fixen. Ze speurden winkels en Facebook af en uiteindelijk kochten de meesten een tweedehands model tijdens een tussenstop in Brussel. De rest wist in Lille nog een fiets te bemachtigen.

Rest van de reis

Drie uur later en zo'n 1500 euro armer maakten ze compleet met fiets de reis naar Calais af. Dat moest op het einde nog per taxi, omdat in niet alle treinen fietsen waren toegestaan. Uiteindelijk konden ze op de boot stappen, al was het één van de veertien mannen niet gelukt om een fiets te hosselen. Hij wist op de veerboot een stel te overtuigen om hem in hun auto mee te laten gaan.

'Uit een film'

"Als ik er achteraf op terugkijk, was het zo stressvol. Het leek wel iets uit een film of een 'Top Gear'-challenge", aldus de 29-jarige aanstaande bruidegom Alex. Eenmaal aangekomen in Dover restte er nog een taxiritje tot de mannen echt weer thuis waren. In totaal kostte de "epische reis" van 370 kilometer ze zeker 400 euro per persoon.

Goed verhaal

Daar blijken ze niet mee te zitten. Volgens Alex was de tocht "een kers op de taart" van zijn vrijgezellenuitje. "Op dat moment was het niet bepaald leuk, maar ik had twee van de beste dagen van m'n leven met m'n beste vrienden en dit maakte het af. Het was heel grappig en het is een briljant verhaal dat ik op de bruiloft zal vertellen en hopelijk ook aan mijn kinderen en hun kinderen."

De desbetreffende luchtvaartmaatschappij heeft aan de The Mirror laten weten contact op te nemen met de groep en eventuele "redelijke kosten" te vergoeden.

Ster advertentie
Ster advertentie