STER Advertentie
STER Advertentie

De 26 rijkste mensen hebben nu evenveel vermogen als de 3,8 miljard armsten

De 26 rijkste mensen hebben nu evenveel vermogen als de 3,8 miljard armsten

Maandag 21 januari 2019 - 08:05 uur

|

Door:

Elize

De rijken zijn in 2018 opnieuw rijker geworden, en de armen zijn armer geworden. Dat blijkt uit het rapport over economische ongelijkheid dat Oxfam Novib naar buiten heeft gebracht.

Groeiende kloof

De kloof tussen arm en rijk blijft groeien. Miljardairs verdienden in 2018 elke dag bij elkaar zo'n 2,5 miljard dollar. Het vermogen van de miljardairs steeg daarmee met 12 procent, terwijl het vermogen van de armste helft van de wereldbevolking met 11 procent daalde. 

Het is nu zelfs zo dat de 26 rijkste mensen op aarde over hetzelfde vermogen beschikken als de armste helft van de wereldbevolking, bestaande uit 3,8 miljard mensen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarschuwing

Oxfam Novib wil met het rapport de politici en wereldleiders die deelnemen aan het World Economic Forum, dat vandaag plaatsvindt, overtuigen dat dit ernstige probleem zo snel mogelijk aangepakt moet worden. Volgens Michiel Servaes, algemeen directeur van Oxfam Novib, zijn de economische en sociale gevolgen van deze cijfers heel groot.

"In toenemende mate hebben mensen het idee dat politieke leiders vooral naar een rijke elite luisteren en niet naar de wensen van de gemiddelde burger."

Belasting

Volgens de hulporganisatie zou de kloof tussen arm en rijk kleiner kunnen worden als nieuwe en oude miljardairs en multinationals netjes belasting zouden betalen. De afgelopen jaren zijn de belastingtarieven voor vermogende personen en multinationals verlaagd. Daarnaast ontlopen veel miljardairs en multinationals het betalen van belasting door lucratieve belastingdeals en door gebruik te maken van belastingparadijzen.

Populair op FunX.nl

  • Oprah's interview met 'When They See Us'-mannen zorgt voor tranen

  • Bizarre attractie die viraal gaat blijkt nep

  • Rihanna kiest voor model met littekens voor Fenty-campagne

  • Lil Kleine post foto zoontje en maakt naam bekend

  • Racistische aanklager uit 'When They See Us' stapt op door Netflix-serie

  • Vader wordt influencer 'om dochter te bewijzen hoe makkelijk het is'

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.40614-de-26-rijkste-mensen-op-aarde-hebben-evenveel-vermogen-als-de-3-8-miljard-armsten"}