STER Advertentie
STER Advertentie

21 Savage: ''Arrestatie was vooropgezet plan''

Vrijdag 15 februari 2019 - 13:14 uur

|

Door:

Daisy

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het was een slechte week voor 21 Savage. Op Super Bowl Sunday werd hij gearresteerd omdat hij illegaal in het land zou zijn. Hij loopt nog altijd het risico om uitgezet te worden naar het Verenigd Koninkrijk. In een interview met Good Morning America vertelt hij nu meer over zijn arrestatie. 

doelwit

Zo geeft de rapper aan dat hij zeker weet dat hij een doelwit was van de immigratiedienst van Amerika (ICE, Immigration and Customs Enforcement) en dat het niet ging om een random verkeerscontrole, maar om een vooropgezet plan om hem te arresteren. "Ik was gewoon aan het rijden. En toen zag ik opeens wapens en blauwe lichten. Voordat ik het wist zat ik achterin een auto en was ik weg", vertelt hij in het interview over zijn arrestatie op 3 februari. 

"Het was absoluut doelgericht. ICE-officers zeiden niets, behalve: 'We hebben Savage'." 

helikopter

De rapper vertelt ook dat er een helikopter aanwezig was toen hij werd aangehouden. Eerder deze week kwam de rapper weer op vrije voeten na het betalen van zijn borgsom.

Volgens de autoriteiten is 21 Savage, die eigenlijk Shayaa Bin Abrahim-Joseph heet, een Engelsman en is hij illegaal in de Verenigde Staten. In 2017 vroeg de artiest een verblijfsvergunning aan, maar daar is nog geen uitspraak over gedaan. Volgens nieuwe regels van Trump moeten mensen die wachten op een uitspraak dat doen buiten de landsgrenzen, totdat ze goedkeuring hebben om in de VS te komen wonen. Dit kan zomaar vier jaar duren. 

Populair op FunX.nl

  • Archie zat 36 jaar onterecht vast en blaast nu 'America's Got Talent' omver

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Filterverslaving: naar de cosmetische chirurg om op je favoriete filter te lijken

  • Cafés en terrassen mogen 1 juni om 12 uur open

  • Cardi B is een kleurrijke nieuwe tatoeage rijker waar tientallen uren aan is gewerkt

  • Drake maakt statement na uitspraak over Kylie Jenner als zijn ‘side piece’ in gelekte track