STER Advertentie
STER Advertentie

21 Savage: ''Arrestatie was vooropgezet plan''

Vrijdag 15 februari 2019 - 13:14 uur

|

Door:

Daisy

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het was een slechte week voor 21 Savage. Op Super Bowl Sunday werd hij gearresteerd omdat hij illegaal in het land zou zijn. Hij loopt nog altijd het risico om uitgezet te worden naar het Verenigd Koninkrijk. In een interview met Good Morning America vertelt hij nu meer over zijn arrestatie. 

doelwit

Zo geeft de rapper aan dat hij zeker weet dat hij een doelwit was van de immigratiedienst van Amerika (ICE, Immigration and Customs Enforcement) en dat het niet ging om een random verkeerscontrole, maar om een vooropgezet plan om hem te arresteren. "Ik was gewoon aan het rijden. En toen zag ik opeens wapens en blauwe lichten. Voordat ik het wist zat ik achterin een auto en was ik weg", vertelt hij in het interview over zijn arrestatie op 3 februari. 

"Het was absoluut doelgericht. ICE-officers zeiden niets, behalve: 'We hebben Savage'." 

helikopter

De rapper vertelt ook dat er een helikopter aanwezig was toen hij werd aangehouden. Eerder deze week kwam de rapper weer op vrije voeten na het betalen van zijn borgsom.

Volgens de autoriteiten is 21 Savage, die eigenlijk Shayaa Bin Abrahim-Joseph heet, een Engelsman en is hij illegaal in de Verenigde Staten. In 2017 vroeg de artiest een verblijfsvergunning aan, maar daar is nog geen uitspraak over gedaan. Volgens nieuwe regels van Trump moeten mensen die wachten op een uitspraak dat doen buiten de landsgrenzen, totdat ze goedkeuring hebben om in de VS te komen wonen. Dit kan zomaar vier jaar duren. 

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Akwasi legt kritiek naast zich neer: 'Niets mis met mij, wél met Nederland'

  • Kim en Kanye delen hartverwarmende beelden van hun vakantie

  • 'Ik kan de stinkende scheetjes van mijn vriendin niet verdragen'

  • Nieuwe warmterecord: 'Het was nog nooit zó warm op 8 augustus'