Up 2 Date

Disney Shanghai gesloten na 1 positieve coronatest, 34.000 bezoekers moeten testen

foto: Michael Gordon (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. Disney Shanghai gesloten na 1 positieve coronatest, 34.000 bezoekers moeten testen

Normaal gesproken behoren hulpverleners niet tot de cast van personages die te zien zijn tijdens het Halloween-feest van Disneyland Shanghai. Daar kwam dit jaar verandering in, aangezien één coronageval er zondagavond voor zorgde dat het hele park en het aangrenzende winkelgebied, Disneytown, in een mum van tijd in een lockdown belandden.

Direct testen

Een bezoekster van het attractiepark testte bij thuiskomt positief op het coronavirus. Als gevolg daarvan moesten zo'n 34.000 bezoekers en personeelsleden een test ondergaan en sluit Disneyland Shanghai tijdelijk haar deuren.

Door de extreme maatregelen werden direct tienduizenden bezoekers en het aanwezige personeel gedwongen om coronatests te ondergaan voordat ze het park mochten verlaten. Ondertussen werd het terrein volledig afgesloten en blokkeerde de politie de uitgangen.

Oorzaak

De vrouw was vrijdag vanuit de provincie Jiangxi met de trein naar Disney Shanghai gereisd. Tijdens haar terugreis op zaterdag kwam ze erachter dat ze, voordat ze naar Disney afreisde, in nauw contact is geweest met iemand die uiteindelijk positief op corona testte. Vervolgens kreeg ze zondag zelf koorts en testte ze ook positief. Om de verspreiding van het virus zo goed mogelijk tegen te gaan, is door de autoriteiten op zondag besloten om alle aanwezige bezoekers in het park te testen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Viraal

In de bovenstaande video die momenteel viraal gaat op social media zijn er rijen mensen voor geïmproviseerde testlocaties te zien, terwijl hulpverleners in volledig beschermende outfits toekijken. Op de achtergrond verlicht kleurrijk vuurwerk de nachtelijke hemel boven het sprookjeskasteel van het pretpark.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verklaring

In een openbare verklaring gaf Disney Shanghai geen gedetailleerde redenen voor de sluiting. "We werken mee aan het pandemie-onderzoek in de provincies en steden", werd er door het attractiepark gecommuniceerd.

Volgens de regering van Shanghai zijn alle 33.863 mensen, die in het weekend in Disneyland Shanghai en Disneytown waren, negatief getest.

Disneyland en Disneytown blijven maandag en dinsdag nog wel gesloten om te voldoen aan de eis van preventie en bestrijding van COVID-19. Ook het met Disney verbonden metrostation is momenteel gesloten. Het is nog niet duidelijk wanneer het park opnieuw de deuren zal kunnen openen.

Ster advertentie
Ster advertentie