STER Advertentie
STER Advertentie

Openbaar Ministerie eist 5000 euro tegen Wilders voor 'minder Marokkanen'-uitspraak

Openbaar Ministerie eist 5000 euro tegen Wilders voor minder Marokkanen-uitspraak
ANP

Woensdag 3 juli 2019 - 15:40 uur

|

Door:

Kavita

Geert Wilders is niet blij met het Openbaar Ministerie. Het OM heeft namelijk een boete van 5000 euro geëist tegen de PVV-leider. Waarom? Vanwege de 'minder-Marokkanen'-uitspraak die hij vijf jaar geleden deed. Het was in 2014 dat Wilders de provocerende uitspraak deed en zijn aanhangers erin meesleepte. Ook beloofde hij daadwerkelijk 'minder Marokkanen' te gaan 'regelen'. 

haat en discriminatie

De eis werd duidelijk na een ruim acht uur durend slotpleidooi in het hoger beroep tegen Geert Wilders. Het OM is van mening dat de 'minder Marokkanen'-uitspraak heeft aangezet tot haat en discriminatie.

Ook in 2016 werd een boete van 5000 euro geëist, maar daar ging de rechtbank destijds niet in mee. Hoewel Wilders wel schuldig werd bevonden van groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen, kreeg hij geen straf daarvoor.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

afwachten

Het is nog maar even afwachten of de nieuwe eis doorgezet zal worden naar een daadwerkelijke boete. Op 3 september verdedigt de advocaat van Wilders hem in de rechtbank. De uitspraak staat gepland voor 11 oktober.

Populair op FunX.nl

  • Broertje van Ronnie Flex releast track 'No Hook'

  • TLC's Chilli (48) showt keiharde moves op nieuwe track van haar zoon

  • Kim K. deelt schattige foto van Psalm met grote zus North en broer Saint

  • #PrayforAmazonia gaat viral: "Amazonewoud staat al 3 weken in de fik!"

  • O.a. Jairzinho, Bizzey & Sevn doen eigen hits spontaan in het Engels

  • Samuel L. Jackson is 39 jaar getrouwd en deelt mooie Instagram-throwback

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.42686-openbaar-ministerie-eist-5000-euro-van-wilders-voor-minder-marokkanen-uitspraak"}