STER Advertentie
STER Advertentie

Toeristen gearresteerd in Sardinië na meesmokkelen van 40 kilo zand

Toeristen gearresteerd in Sardinië na meesmokkelen van 40 kilo zand
Unsplash: Massimo Virgilio

Zondag 18 augustus 2019 - 13:01 uur

|

Door:

Milou

Dat je op vakantie een klein schelpje meeneemt van het strand, oké. Maar 40 kilo zand? Een Frans stel was op vakantie in Sardinië en vond het een goed idee om 14 plastic flessen met zand te vullen en deze in de kofferbak te laden. Dat liep niet goed af, want 'zandsmokkel' is hartstikke verboden op het Italiaanse eiland.

celstraf

De agenten op de veerboot dachten eerst heel even dat het om drugs ging toen ze de flessen vol 'poeder' zagen. Al snel bleek het om strandzand te gaan dat de toeristen mee wilden nemen als 'herinnering'. Zand wordt in Sardinië echter beschouwd als publiek goed en dus werden de toeristen gearresteerd. Volgens Italiaanse media riskeren ze nu een celstraf van één tot zes jaar wegens diefstal met verzwarende omstandigheden.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gefrustreerd

Inwoners van Sardinië zijn al jaren gefrustreerd door toeristen die zand en stenen meenemen van het eiland. Ze zien het als deel van hun erfgoed. Er bestaat zelfs een speciale Facebookpagina voor: 'Sardinië wordt leeggeroofd en geplunderd'. Daarop worden berichten geplaatst van advertenties waarin het zand te koop wordt aangeboden.

Sinds 1 augustus 2017 is het verboden om zand, stenen of schepen mee te nemen van de stranden in Sardinië. Neem je wel een zakje mee in je bagage, riskeer je een boete van duizend euro.

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Man koopt koelkastkluis om chocola te beschermen tegen stelend gezin

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • 90's-serie 'Saved by the Bell' komt terug mét originele cast

  • Moord op advocaat van kroongetuige Nabil B. is "niet eerder vertoonde aanval op advocatuur"

  • Prinsjesdag 2019: Dit kan belangrijk zijn voor jou