Up 2 Date

VS gaat het coronatestbeleid versoepelen voor internationale reizigers

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. VS gaat het coronatestbeleid versoepelen voor internationale reizigers

Waar de Verenigde Staten eerder nog sprak over een streng testbeleid bij internationale reizigers tot eind december, gaat de VS naar verwachting aankomende maandag het coronatestbeleid versoepelen. De versoepeling geldt voor onder meer Nederlanders. Dat staat in het overheidsdocument dat het persbureau Reuters heeft ingezien.

15 vliegvelden

In het document staat dat reizigers op meer plaatsen mogen binnenkomen dan op de 15 Amerikaanse vliegvelden waar ze nu heen vliegen. De versoepeling geldt voor Nederlanders, en andere inwoners uit het Schengengebied, China, het Verenigd Koninkrijk, Braziliƫ en Iran. Voor reizigers uit deze landen stelde de Amerikaanse regering namelijk afgelopen februari strengere screeningvereisten op en werd het voor niet-Amerikaanse burgers verboden om naar de VS te komen na een bezoek aan een van deze landen. De versoepelingen gaan in principe aankomende maandag in. Dit kan nog worden uitgesteld.

weinig besmettingen

Van de 675.000 bezoekers die op de 15 Amerikaanse vliegvelden zijn geweest, blijken minder dan 15 personen besmet te zijn. In het document staat dat de huidige maatregelen voor internationale reizigers aanzienlijke middelen vereist en dat is niet duurzaam als het aantal reizen toeneemt.

Ster advertentie
Ster advertentie