Up 2 Date

Meer dan 100.000 coronadoden in de VS

foto: Times Square, New York - AFP
  1. Newschevron right
  2. Meer dan 100.000 coronadoden in de VS

Het aantal mensen dat in de Verenigde Staten is overleden aan het coronavirus heeft de 100.000 gepasseerd. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins-universiteit. Dat aantal is bijna even hoog als de coronadoden van Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk bij elkaar. De meeste Amerikaanse slachtoffers, zo'n 30.000, vielen in de staat New York.

Veel tests

De VS is het land met de meeste coronadoden. Ook zijn er nergens ter wereld zoveel besmettingen, namelijk 1,7 miljoen. Een half miljoen mensen in de VS zijn genezen van het virus. De hoge cijfers zijn deels te verklaren door het hoge bevolkingsaantal en het grote aantal tests dat wordt afgenomen, namelijk dagelijks zo'n 300.000.

Pretparken weer open

Net als in de rest van de wereld worden ook in de VS de coronaregels langzaam versoepeld. Zo gaan op 11 juni de grote pretparken in Florida weer open, waaronder Walt Disney World. Universal Orlando gaat op 5 juni al open.

Nederland

Op het moment van schrijven ligt het aantal coronadoden in ons eigen land op 5871. Het aantal gemelde besmettingen op 45.768. Hoeveel personen er in Nederland genezen zijn van het virus, is niet bekend. Patiënten die 24 uur geen klachten meer hebben, zijn niet verplicht om dit te melden. Het RIVM houdt deze cijfers dus niet bij. Dit zouden ze wel willen doen, maar het kost extra capaciteit die er momenteel niet is, zo liet het RIVM eerder weten tijdens een briefing.

Ster advertentie
Ster advertentie