Up 2 Date

Aantal doden aardbeving Haïti opgelopen tot 1297

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Aantal doden aardbeving Haïti opgelopen tot 1297

Het dodental van de aardbeving in Haïti van afgelopen weekend is opgelopen tot zeker 1297. Gisteren werd nog uitgegaan van 724 dodelijke slachtoffers. Zeker 5700 mensen raakten gewond, aldus lokale autoriteiten. Dat is een flink stuk meer dan de eerder genoemde 2800.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veel schade

Haïti werd zaterdagochtend getroffen door een aardbeving van 7,2 op de schaal van Richter. Daarna volgden nog meerdere naschokken met een kracht van tussen de 4,1 en 5,2. Veel huizen en gebouwen in het toch al arme land zijn ingestort of flink beschadigd. Reddingswerkers en burgers zijn nog hard bezig met zoeken naar mensen onder het puin, want nog een onbekend aantal mensen is vermist. Verschillende Noord- en Zuid-Amerikaanse landen hebben al hulp gestuurd naar het Caribische land.

Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft giro 5125 geopend voor de slachtoffers van de aardbeving. Zij zijn zoek- en reddingsacties gestart en helpen met name in de zwaarst getroffen gebieden mensen aan onderdak en medische zorg. "Maar ook psychosociale ondersteuning is hard nodig, omdat veel getroffenen ook getraumatiseerd zijn door de aardbeving in 2010", schrijft de hulporganisatie.

Tropische storm op komst

Terwijl het land nog niet eens heeft kunnen bijkomen van de zware aardbeving, wordt er alweer gevreesd voor de volgende natuurramp. Tropische storm Grace is namelijk op komst en treft naar verwachting vandaag Haïti. De zware wind, regen en mogelijke overstromingen zullen de reddingsacties extra moeilijk maken. Ook wordt er gevreesd voor het uitbreken van ziektes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie