STER Advertentie
STER Advertentie

Unicef: 'Wereldwijd meer kinderen op de vlucht dan ooit'

Unicef: Wereldwijd meer kinderen op de vlucht dan ooit
AFP

Dinsdag 10 december 2019 - 10:36 uur

|

Door:

Milou

Met de winter in aantocht maakt Unicef zich grote zorgen om alle kinderen die op de vlucht zijndoor oorlog, geweld, armoede of natuurrampen. Dit zijn er namelijk meer dan ooit: wereldwijd zo'n 50 miljoen.

Midden-Oosten

Volgens Unicef zijn de problemen in het Midden-Oosten het grootst. Daar zijn 8,8 miljoen kinderen op de vlucht. De meeste daarvan, 2,5 miljoen, komen uit Syrië. Daar is door de conflicten te weinig voedsel, medische zorg en onderwijs. Veel van die vluchtelingen worden opgevangen in buurlanden als Jordanië en Libanon. Daar leven ze vaak in overvolle accommodaties, terwijl ze dringend psychische en sociale hulp nodig hebben.

Lees ook: 7-jarige Afghaanse 'Messi' moet vluchten voor taliban

Kinderen zijn de slachtoffers

Geert Cappelaere zat tien jaar voor Unicef in het Midden-Oosten en laat in het persbericht van Unicef weten dat kinderen vaak de eerste en grootste slachtoffers zijn van conflictgebieden. "Ze vinden het lastig om oorlog een plek in hun leefwereld te geven. Ondertussen maken ze ongekende wreedheden mee." Nu er lage temperaturen aankomen, is hulp nog harder nodig. Veel kinderen moeten namelijk zien te overleven zonder elektriciteit of dichte schoenen. Daarom roept Unicef politieke leiders op om zich in te zetten voor kinderrechten.

4,2 miljard dollar

Uit het nieuwste rapport van Unicef is gebleken dat er volgend jaar 4,2 miljard dollar nodig is om alle kinderen in nood te kunnen helpen. Dat geld is nodig voor voedsel, vaccinaties, schoon drinkwater, psychische hulpverlening en onderwijs.

Populair op FunX.nl

  • Zus van overleden Fabienne (Over Mijn Lijk): "Ik mis haar positiviteit"

  • Moeder betaalt bruiloft dochter, laat zich bezwangeren door bruidegom

  • Famke Louise werkt samen met Afro Bros op 'Sexy Loca'

  • JoeyAK verdacht van ontvoering

  • In beslag genomen designeritems steeds vaker online geveild: hoe zit dat?

  • Jeroen van 'Over Mijn Lijk' is ongeneeslijk ziek: "Ik maak er het beste van"