Up 2 Date

Zeldzame beelden Joran van der Sloot in gevangenis met bijnaam 'hel op aarde'

foto: Cuarto Poder
  1. Newschevron right
  2. Zeldzame beelden Joran van der Sloot in gevangenis met bijnaam 'hel op aarde'

Joran van der Sloot zit nog altijd vast in Peru en er zijn zeldzame beelden van hem opgedoken. Dat gebeurde in de zwaarbewaakte Peruaanse Challapalca-gevangenis, die als bijnaam 'hel op aarde' heeft. De Peruaanse tv-zender Cuarto Poder kreeg een uniek inkijkje in de meest beruchte gevangenis van Peru.

Zwaarste criminelen

De rondleiding door gevangenis is uniek, omdat het de allereerste keer is dat op tv getoond wordt hoe het er van binnen uitziet. Dat bleef al die tijd geheim. Challapalca ligt geïsoleerd op 4500 meter hoogte aan de grens met Bolivia en herbergt de zwaarste criminelen van Peru. Als het aan mensenrechtenorganisaties ligt, wordt de gevangenis zo snel mogelijk gesloten. Een van de redenen is dat het 's nachts wel min 20 graden kan worden en dat terwijl er geen verwarming is.

28 jaar cel

Van der Sloot is inmiddels 34 jaar. Hij werd in 2012, nadat hij in 2010 werd opgepakt, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores (21). Maar de Nederlander werd vooral bekend als verdachte van betrokkenheid in de verdwijningszaak rondom de 18-jarige Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005. Van der Sloot is nog altijd verdachte in die zaak en het lichaam van Holloway werd nooit meer teruggevonden.

'Slecht gedragen'

In juni van dit jaar werd bekend dat Van der Sloot voor de tweede keer overgeplaatst werd naar de zwaarbeveiligde Challapalca-gevangenis. De reden werd niet bekendgemaakt, maar wanneer verslaggever Julio Chuquitaype Ruiz hem nu vraagt waarom hij daar opnieuw zit, antwoordt Van der Sloot: "Ik heb me slecht gedragen."

De verslaggever laat vervolgens de cel van Van der Sloot zien. Op de beelden zijn een ijzeren bedje, een prullenbak, een tafeltje en niet veel meer dan dat te zien. Ook is Van der Sloot vooral lachend te zien, iets wat duidelijk voor ergernis zorgt bij de verslaggever. "Hij lacht nu wel. Maar hoe zal het gaan met de vader die zijn dochter moest begraven, nadat hij haar vermoordde?"

foto: Cuarto Poder

foto: Cuarto Poder

De cel van Joran van der Sloot.

Ster advertentie
Ster advertentie