STER Advertentie
STER Advertentie

Rijexamens misschien weer mogelijk door speciale folie

Rijexamens misschien weer mogelijk door speciale folie
Shutterstock

Dinsdag 21 april 2020 - 14:16 uur

|

Door:

Francesco

Het zou zomaar eens kunnen dat het CBR straks weer rijexamens af gaat nemen. Zij zijn op dit moment namelijk aan het experimenteren met een speciaal stuk folie tussen de examinator en bestuurder. 

De oplossing

We leven door het coronavirus in een tijd waarin we onszelf moeten aanpassen aan de anderhalvemetersamenleving. Zo ook het CBR dat met een creatieve oplossing moest komen voor de 180.000 theorie- en rijexamens die werden afgelast door de coronacrisis. Die oplossing lijkt er nu te zijn, namelijk met een speciale folie waardoor er geen fysiek contact mogelijk is. 

Allemaal leuk natuurlijk, maar nu vraag je je misschien af hoe een examinator of rijinstructeur dan kan ingrijpen door bijvoorbeeld naar het stuur te grijpen. CBR-directeur Alexander Pechtold legt aan De Telegraaf uit: "We testen een idee van een collega voor een speciale folie dat tussen de kandidaat en examinator in de auto gespannen wordt waardoor er geen fysiek contact is." De folie is blijkbaar zo flexibel dat ingrijpen gewoon mogelijk is. 

Theorie-examens

Pechtold vertelde aan De Telegraaf ook dat de anderhalve meter-regel toegepast zal worden tijdens de theorie-examens. Hierdoor kunnen volgens Pechtold zeker de helft van de toetsen worden afgenomen. "Wat ons betreft kunnen we 29 april onmiddellijk van start gaan."

Lees ook: Man doet rijexamen verkleed als moeder omdat ze keer op keer zakt

Populair op FunX.nl

  • Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip

  • Gewapende overval op huis Nikkie de Jager

  • Nieuw-Zeeland al 100 dagen zonder coronabesmetting

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Netflix komt met serie over gestoorde horrorverpleegster Ratched

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS