Up 2 Date

Kabinet komt met nationaal moment om slachtoffers coronapandemie te herdenken

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet komt met nationaal moment om slachtoffers coronapandemie te herdenken

Het kabinet komt met een nationaal moment om slachtoffers van de coronapandemie te herdenken. Om vorm te geven aan het herdenkingsmoment is het comité 'Stilstaan bij corona' in het leven geroepen.

Nationale dag of monument

'Stilstaan bij corona' bestaat uit veertien leden uit verschillende sectoren in de samenleving en wordt geleid door de Friese commissaris van de koning, Arno Blok. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid liet aan NU.nl weten dat de herdenking een nationale dag zou kunnen zijn, maar bijvoorbeeld ook een monument. Een exacte datum voor de herdenking moet nog bepaald worden. Ook gaat het comité plaatselijke herdenkingen coördineren.

Leed is nog altijd enorm

Staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid en Welzijn geeft aan dat de invloed van de coronapandemie nog altijd enorm is en voortduurt. Daarom is het volgens hem belangrijk dat heel Nederland stil staat bij het leed van veel burgers. Naast het verwerken van het leed en het reflecteren op de pandemie is het volgens het comité ook van belang om vooruit te kijken.

Ster advertentie
Ster advertentie