Up 2 Date

Chinese steden in lockdown vanwege oplopende coronacijfers

foto: Robert Way/shutterstockfoto: Robert Way/shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Chinese steden in lockdown vanwege oplopende coronacijfers

Meerdere steden in China gaan in lockdown vanwege de oplopende coronacijfers. Onder meer Changchun en Shenzhen, twee miljoenensteden, komen met strenge maatregelen. De autoriteiten zeggen dat ze zo een nieuwe coronagolf onder controle willen krijgen.

Maatregelen

De maatregelen zijn niet mals: in Changchun mag per huishouden nog maar één persoon elke twee dagen naar buiten om eten en andere levensmiddelen te halen. Iedereen moet thuiswerken, behalve inwoners die de pandemie bestrijden. In Shenzhen wordt verzocht om de stad niet meer te verlaten. Het openbaar vervoer is daarom stilgelegd. Ook worden in beide steden inwoners drie keer per week op het coronavirus getest.

Besmettingen

China meldde zondag 3.393 besmettingen. Volgens de autoriteiten is dit het grootste aantal gevallen in ruim twee jaar. De laatste tijd meldde het land hooguit honderden besmettingen per dag. De nieuwe besmettingen worden vooral in het noordoosten van het land vastgesteld. De afgelopen maanden streefden de autoriteiten naar een coronavrij land. Inmiddels worden enkele besmettingen geaccepteerd, op voorwaarde dat stadsbesturen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt.

Ster advertentie
Ster advertentie