Up 2 Date

'Kabinet wil 23 maart laatste coronaregels opheffen'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Kabinet wil 23 maart laatste coronaregels opheffen'

Het ziet ernaar uit dat het kabinet aanstaande dinsdag bekend gaat maken dat de laatste coronaregels vanaf 23 maart afgeschaft worden. Dat melden ingewijden aan de NOS. Dat zou betekenen dat alleen de basisadviezen, zoals handen wassen, hoesten in je elleboog en testen bij klachten, nog gelden.

Mondkapje alleen nog in vliegtuig?

Als het plan doorgaat, betekent dat ook dat de mondkapjesplicht alleen nog maar in het vliegtuig geldt. In het openbaar vervoer hoef je dan geen kapje meer te dragen. Het Outbreak Management Team (OMT) komt morgen samen om over deze laatste versoepelingen te adviseren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet meer testen

De versoepeling zou ook betekenen dat je niet meer hoeft te testen om naar een groot evenement te gaan. Het advies om de helft van de tijd thuis te werken, zou aanstaande dinsdag al opgeheven worden.

Toename besmettingen

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen dagen wel weer aan het stijgen. Zo werden er afgelopen week 439.775 positieve tests gemeld, een stijging van 79 procent ten opzichte van de week ervoor.

Gisteren werd bekendgemaakt dat er de afgelopen twee maanden evenveel besmettingen zijn vastgesteld als in heel 2020 én 2021 bij elkaar. Dat is gebleken uit gegevens van bloedbank Sanquin. Vooralsnog heeft dit geen negatief effect op de ziekenhuiscijfers. Veel mensen hebben inmiddels antistoffen aangemaakt tegen het coronavirus. Daardoor worden er steeds minder mensen ernstig ziek.

Ster advertentie
Ster advertentie