FunX Rotterdam

Man (39) krijgt 4 jaar cel voor coronarellen op Coolsingel in Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man (39) krijgt 4 jaar cel voor coronarellen op Coolsingel in Rotterdam

Een 39-jarige man die betrokken was bij brandstichting tijdens de coronarellen op de Coolsingel in Rotterdam is veroordeel tot vier jaar cel. De straf is hoger dan het Openbaar Ministerie had geëist, omdat de Rotterdammer al een fors strafblad heeft, zo meldt Rijnmond.

Enorme spijt

De man moest voor de rechter verschijnen, omdat hij op vrijdag 19 november een brandende fakkel doorgaf aan anderen om brand te stichten. Daardoor ging onder andere een politieauto in de fik en raakte het Erasmushuis beschadigd. De man zei in de rechtszaal dat hij enorme spijt heeft van zijn daden en vertelde dat hij een alcoholprobleem heeft. Ten tijde van de rellen zat hij vast in de gevangenis van Hoogvliet, maar mocht hij met weekendverlof.

Strafblad van 41 pagina's

Justitie had drie jaar cel geëist tegen de man, maar de rechter vond dat geen passende straf, gezien de ernst van de feiten. Tijdens de rellen zaten er mensen in het Erasmusgebouw en was er sprake van een levensbedreigende situatie, zei de rechter. Daarnaast speelde ook het 41 pagina's tellende strafblad van de man mee in het besluit. De man werd in het verleden onder andere veroordeeld voor geweld tegen de politie.

Boete van 25.000 euro

Naast een gevangenisstraf van vier jaar krijgt de Rotterdammer ook een boete van 25.000 euro, vanwege de schade aan het Erasmusgebouw en de politieauto die total loss was. Volgens de eigenaar van het Erasmusgebouw is er zo'n 300.000 euro aan schade aan het pand uit 1939.

Ster advertentie
Ster advertentie