Up 2 Date

26-jarige vrouw krijgt vijf maanden cel voor deelname aan rellen in Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 26-jarige vrouw krijgt vijf maanden cel voor deelname aan rellen in Rotterdam

Tijdens een supersnelrechtzitting is een 26-jarige vrouw uit Spijkenisse veroordeeld tot vijf maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk, vanwege haar deelname aan de rellen in het centrum van Rotterdam. Ze is de eerste relschopper die berecht wordt na het protest tegen het coronabeleid van afgelopen vrijdag.

1000 euro schade

Sharon M., zoals de vrouw heet, krijgt niet alleen een celstraf, maar moet ook een boete van 1000 euro aan de politie betalen voor de gemaakte schade. Daarnaast mag ze een jaar lang niet meer in het centrum van Rotterdam komen, moet ze zich melden bij de reclassering en eventueel therapie volgen.

"Ik heb er echt van geleerd"

M. gooide tijdens de rellen op de Coolsingel stenen en stoeptegels naar ME-busjes en politieauto's waar op dat moment politieagenten in zaten. Tijdens zitting liet ze weten spijt te hebben van haar handelen. "Het was een momentopname en ik heb er echt van geleerd dat ik dat niet moet doen. Het verpest gewoon mijn leven." Volgens het OM zou M. ook een fiets gegooid hebben, maar door alle spanning kan ze daar naar eigen zeggen niet veel meer van herinneren.

29-jarige staat ook terecht

Gisteren schreef demissionair minister Grapperhaus in een brief aan de Tweede Kamer dat er maar liefst 173 relschoppers waren aangehouden en dat er meer arrestaties zullen volgen. Ook liet hij weten dat er gebruik gemaakt zal worden van het snelrecht en dat relschoppers "met de volle zwaarte van het recht ter verantwoording zullen worden geroepen". Later vandaag staat ook een 29-jarige man uit Delft terecht voor zijn deelname aan de rellen in Rotterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie