Up 2 Date

Helft van 51 aanhoudingen na Rotterdamse rellen is minderjarig

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Helft van 51 aanhoudingen na Rotterdamse rellen is minderjarig

Het aantal aanhoudingen naar aanleiding van de Rotterdamse rellen van gisteravond is opgelopen tot 51. Eerder deed de politie nog melding van 20 arrestaties. Ongeveer de helft van de 51 arrestanten zijn minderjarig, meldt de politie.

Arrestaties

De politie zegt veel beelden van verdachten te hebben. Tot nu toe werden er 51 mensen gearresteerd, maar op basis van beelden kan dat aantal nog oplopen. Van die 51 arrestaties, was ongeveer de helft minderjarig, zegt de politie.

De relschoppers van gisteravond kwamen uit verschillende delen van het land. Volgens de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb waren er onder de relschoppers ook voetbalsupporters. Op beelden is te horen hoe groepen mensen 'Feyenoord hooligans' scanderen, maar ook supporters van andere clubs waren aanwezig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gewonden

Ook laat de politie weten dat er twee relschoppers in het ziekenhuis liggen die zijn geraakt door een kogel. Het is nog niet duidelijk of het gaat om politiekogels, dat wordt nog onderzocht. Daarnaast raakte een agent dusdanig gewond aan zijn been, dat ook hij in het ziekenhuis belandde. Vele andere politieagenten liepen lichte verwondingen en gehoorschade op doordat ze belaagd werden met stenen en vuurwerk.

Op social media gaat het gerucht rond dat er ook een dode zou zijn gevallen tijdens de rellen. De politie Rotterdam benadrukt via Twitter dat dit niet het geval is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie