Up 2 Date

Fietser die vijfjarig meisje kniestoot gaf, wil schadevergoeding van haar familie

foto: YouTube: BLACKOUT CLUB
  1. Newschevron right
  2. Fietser die vijfjarig meisje kniestoot gaf, wil schadevergoeding van haar familie

Een fietser die vorig jaar op 25 december een vijfjarig meisje een kniestoot gaf in de Ardennen, klaagt de familie van het meisje aan en eist een schadevergoeding van hen. Dat meldt de Belgische website HVBL.

Punt maken

Volgens de website liet de advocaat van de 62-jarige fietser aan persbureau Belga weten dat zijn cliënt niet per se geld wil, maar juist een punt duidelijk wil maken. "Mijn cliënt is er niet op uit om hier geld aan te verdienen. Hij wil duidelijk maken dat je niet zomaar alles kunt posten op sociale media. De gevolgen van het filmpje waren dramatisch voor hem", aldus de raadsman. De man zou sinds het incident niet meer hebben gefietst. Hij eist nu een schadevergoeding die ongeveer overeenkomt met de prijs van zijn fiets.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Viral

Het meisje was op eerste kerstdag een wandeling aan het maken in de Belgische Ardennen met haar familie. Haar vader, Patrick Mpasa, was haar aan het filmen toen de man vervolgens langsfietste en het meisje een kniestoot gaf, waardoor ze op de grond viel. Mpasa plaatste de beelden op sociale media, waarna het filmpje viral ging. Kort daarna lanceerde de politie een getuigenoproep naar de fietser.

"Val vermijden"

De 62-jarige had volgens zijn advocaat contact opgenomen met de ouders van het meisje, maar zou geen excuses hebben aangeboden. De fietser zei dat hij genoeg ruimte had om haar te passeren, maar dat hij uitgleed, waardoor hij haar raakte. "Om een val te vermijden, heb ik mezelf met een beweging van de knie weer in evenwicht gebracht. Ik voelde dat ik het meisje raakte maar had niet meteen door dat ze gevallen was", zei de man tegen de familie.

Ster advertentie
Ster advertentie