STER Advertentie
STER Advertentie

'Bioscoopzaal moet straks voor driekwart leeg blijven'

Bioscoopzaal moet straks voor driekwart leeg blijven

Donderdag 23 april 2020 - 08:23 uur

|

Door:

Elize

Bioscopen laten gemiddeld 70 tot 75 procent minder bezoekers in een zaal toe als ze weer open mogen. Dat is te lezen in het conceptprotocol dat de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) bij de overheid heeft ingediend. In het protocol laat de sector weten hoe de maatregel om iedereen anderhalve meter afstand te laten houden kan worden nageleefd als de bioscoopzalen na 20 mei weer open mogen.

Protocol

De maatregelen zouden betekenen dat er in de grote zaal van de Amsterdamse bioscoop Tuschinski, waar normaal gesproken 735 mensen in kunnen, nog maar plek is voor 100 bezoekers. 

Andere maatregelen die in het protocol staan zijn dat de bioscoopzalen meer worden schoongemaakt en films niet meer tegelijkertijd worden geprogrammeerd. Zo moet worden voorkomen dat iedereen tegelijkertijd naar de bios komt. Ook mogen bezoekers pas kort voor de film naar binnen.

Duurder

Of een bioscoopkaartje door de maatregelen duurder wordt, kan de brancheorganisatie nog niet zeggen. "U kunt zich voorstellen dat het geen winstgevende situatie is als je honderd mensen toelaat. Dat is dramatisch voor de sector", zegt NVBF-directeur Gulian Noltenhuis tegen BNR. Hij vindt het belangrijk dat de bioscopen in ieder geval zo snel mogelijk weer open kunnen. Als de plannen worden goedgekeurd, hoopt de bioscoopbranche na 20 mei weer open te kunnen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen