Up 2 Date

Oostenrijk verplicht vaccinatie voor alle bewoners

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Oostenrijk verplicht vaccinatie voor alle bewoners

Oostenrijk gaat vanaf februari een vaccinatie tegen COVID-19 verplichten voor alle inwoners. Dat maakt bondskanselier Alexander Schallenberg vrijdag bekend. Daarnaast gaat het land vanaf aankomende maandag tien dagen in lockdown.

Verplicht

Oostenrijk voerde onlangs nog de 2G-maatregelen en een lockdown in voor ongevaccineerden. Dat zorgde ervoor dat meer mensen zich gingen vaccineren, maar volgens de bondskanselier is het nog altijd niet genoeg. "Het duurzaam verhogen van de vaccinatiegraad is de enige manier om uit deze vicieuze cirkel te komen", aldus Schallenberg. De komende weken werken de Oostenrijkse autoriteiten aan de wetgeving die de verplichte vaccinatie mogelijk moet maken.

Lockdown

Sinds 15 november gold er al een lockdown voor niet-gevaccineerden in het land. Zij mochten alleen naar buiten voor essentiële activiteiten, zoals boodschappen doen en werken. Vanaf maandag gelden die regels voor het gehele land. De volledige lockdown duurt maximaal twintig dagen. Daarna geldt de lockdown alleen nog voor mensen die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.

Ster advertentie
Ster advertentie