Up 2 Date

Nederlandse groep op de vlucht voor Spaanse politie na overtreden quarantaineregels

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse groep op de vlucht voor Spaanse politie na overtreden quarantaineregels

De Spaanse autoriteiten zijn al dagen op zoek naar een groep van veertien Nederlanders die de quarantaineregels aan hun laars hebben gelapt. De groep moest in quarantaine, omdat zeker vijf van hen dinsdag positief testten op het coronavirus, maar zijn het hotel ontvlucht.

Uitbraak

De Nederlanders verbleven in een hotel op het platteland van Navas del Madroño toen ze te horen kregen dat bijna de helft van de groep besmet was geraakt met het coronavirus. De regionale gezondheidsdienst oordeelde dat er sprake was van een uitbraak en daarom moest iedereen in de gemeente in isolatie. De Nederlandse groep - aanstichter van alle commotie - besloot daar geen gehoor aan te geven en pakte snel de biezen.

Arrestatieverzoek

Het regiobestuur van Extremadura, waar de gemeente Navas del Madroño onder valt, heeft een internationaal arrestatieverzoek gedaan. De groep wordt al dagen gezocht vanwege het in gevaar brengen van de volksgezondheid. De Spaanse autoriteiten vermoeden dat ze het land inmiddels per auto zijn ontvlucht.

Strikte regels

Spanje ziet net als in veel andere landen de coronabesmettingen weer toenemen, maar lijkt de situatie goed onder controle te hebben. Dit is mede dankzij de strikte regels die gelden in het land. Zo kunnen regio's waar de besmettingscijfers hoog zijn, zelf bepalen welke maatregelen zij treffen om het coronavirus in te dempen.

Ster advertentie
Ster advertentie