Up 2 Date

Nederlandse bergbeklimmer dood gevonden in tent op bergtop in Spanje

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse bergbeklimmer dood gevonden in tent op bergtop in Spanje

De Spaanse politie trof afgelopen zaterdagochtend in de Pyreneeën een Nederlandse bergbeklimmer levenloos aan in zijn tent. De man lag in een tentje op een hoogte van ruim 3000 meter op een bergtop van Picos del Infierno.

Getipt door andere bergbeklimmer

De politie vond de man na een melding van een andere bergbeklimmer. Direct na de melding rukte de politie uit naar de plek waar het stoffelijk overschot zich bevond. Ook werd er een helikopter ingezet, maar deze moest vanwege de bewolking op een andere plek landen. Reddingswerkers kwamen ongeveer 50 minuten later met een brancard aan bij de tent. Nadat ze het lichaam vonden werd het op de brancard geladen en overgebracht naar een ziekenhuis in Jaca, waar het lichaam van de Nederlander werd onderzocht. Volgens de politie waren er geen sporen van geweld en zou hij een natuurlijke dood gestorven zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meerdere sterfgevallen in de Pyreneeën

Het is deze zomer al meermaals voorgekomen dat bergbeklimmers omkwamen in de Pyreneeën. Zo meldt de Spaanse krant El periodico de Aragon dat er al vijf mensen zijn omgekomen. Anders dan het geval van de Nederlandse bergbeklimmer zijn de meeste sterfgevallen het gevolg van een val.

Ster advertentie
Ster advertentie