Up 2 Date

Voor het eerst ruim 110.000 coronabesmettingen in een week

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voor het eerst ruim 110.000 coronabesmettingen in een week

Het aantal coronabesmettingen blijft alsmaar stijgen. Het RIVM registreerde in de afgelopen week namelijk meer dan 110.000 positieve testen. Dat is het hoogste aantal coronabesmettingen in een week sinds het begin van de coronacrisis.

Ook dagrecord verbroken

Het aantal besmettingen van de afgelopen week is maar liefst 44 procent hoger dan een week daarvoor en overstijgt ruim het vorige weekrecord. Eind december meldde het RIVM 82.340 besmettingen in een week. Daarnaast is er vandaag weer een recordaantal positieve testen gemeld. 20.252 mensen testten positief op het coronavirus, maar het werkelijke aantal zou hoger kunnen uitvallen vanwege een storing bij het RIVM. Vorige week werd ook al een record gemeld toen 16.354 mensen positief testten op het virus.

Besmettingsgraad hoog onder kinderen

Vooral onder kinderen is de besmettingsgraad hoog. Kinderen tussen de 5 en 14 jaar maakten 18,7 procent op van het totale aantal besmettingen van afgelopen week. Sommige basisscholen hebben inmiddels hun deuren gesloten vanwege de besmettingscijfers onder kinderen. Bij mensen vanaf 45 jaar waren het aantal positieve testen opvallend genoeg juist lager dan gemiddeld.

Meer ziekenhuisopnames

Naast het toegenomen aantal coronabesmettingen, neemt ook het aantal ziekenhuisopnames steeds verder toe. Zo liggen er momenteel 2071 coronapatiënten in het ziekenhuis. Op de IC's liggen inmiddels 385 mensen. Daarbij moet wel gezegd worden dat er vorig jaar rond dezelfde tijd zo'n 200 patiënten meer op de intensive care terechtkwamen.

Ster advertentie
Ster advertentie