Up 2 Date

Kabinet vraagt OMT om advies omtrent vuurwerkverbod

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet vraagt OMT om advies omtrent vuurwerkverbod

Het demissionaire kabinet heeft aan het Outbreak Management Team (OMT) advies gevraagd omtrent een vuurwerkverbod in verband met corona. Het kabinet wil dat het OMT zich over het verbod buigt, omdat gewonde mensen een extra druk betekenen voor de zorg. Dat melden bronnen in Den Haag aan de NOS.

Advies

Het advies van het OMT zal aanstaande donderdag worden besproken tijdens het Catshuisoverleg. Het demissionaire kabinet neemt mogelijk de dag erna een besluit op basis van dat advies. Tijdens de vorige jaarwisseling gold ook een vuurwerkverbod. Ziekenhuizen lagen destijds vol met coronapatiƫnten. De maatregel zorgde ervoor dat het aantal vuurwerkslachtoffers tijdens Oud en Nieuw aanzienlijk afnam.

Coronapersconferentie?

Mogelijk vindt aanstaande vrijdag een nieuwe coronapersconferentie plaats waarin bekend zal worden gemaakt of er een vuurwerkverbod komt. Tijdens de persconferentie van 2 november werden verschillende coronamaatregelen aangekondigd, die vanaf 5 november zijn ingegaan. Zo geldt de mondkapjesplicht weer, moeten mensen zoveel mogelijk thuis werken en geldt de coronapas nu op meer plekken.

Ster advertentie
Ster advertentie