Up 2 Date

RIVM meldt hoogst aantal coronabesmettingen sinds begin coronacrisis

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. RIVM meldt hoogst aantal coronabesmettingen sinds begin coronacrisis

Bij het RIVM zijn donderdagochtend 16.364 positieve tests gemeld. Dat is het hoogste aantal coronabesmettingen sinds het begin van de pandemie in maart 2020. Het vorige hoogste aantal werd op 20 december 2020 gemeld. Toen testten maar liefst 12.997 mensen positief.

Loopt verder op

Sinds vorige week ligt het aantal positieve test onafgebroken boven de 10.000 per dag. Sindsdien loopt het aantal positieve tests alleen maar verder op. Eerder werd de grens van 10.000 besmettingen per dag overschreden in oktober en december van vorig jaar. Dat leidde uiteindelijk tot de lockdown. Ook in de zomer werden een aantal dagen achter elkaar meer dan 10.000 positieve tests gemeld, na de opening van de horeca en nachtclubs.

Meer ziekenhuisopnames

Hoewel het aantal positieve testen steeds verder oploopt, ligt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen nog niet op het niveau van eerdere pieken. Momenteel zijn 1669 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Van deze groep liggen 330 patiënten op de intensive care. In het voorjaar lagen er een aantal weken meer dan 2500 coronapatiënten in het ziekenhuis. Het RIVM verwacht dat het aantal ziekenhuisopnames de komende maanden zal stijgen en mogelijk piekt rond eind december of begin januari

Ook meer sterfgevallen

Ook het aantal sterfgevallen door corona neemt weer toe. Tot 10:00 uur vanochtend zijn 26 doden gemeld bij het RIVM. De afgelopen zeven dagen werden er gemiddeld zo'n 24 doden per dag gemeld, terwijl dit en week eerder 18 sterfgevallen per dag was. Desondanks zijn deze cijfers veel lager dan in de periode december/januari. Toen kwamen er soms meer dan 150 mensen per dag om door het virus. Volgens het RIVM zijn het aantal sterfgevallen nu lager, omdat veel ouderen inmiddels gevaccineerd zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie