Up 2 Date

Nieuwe maatregelen: horeca 19.00 uur dicht, sportwedstrijden zonder publiek

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe maatregelen: horeca 19.00 uur dicht, sportwedstrijden zonder publiek

Het demissionaire kabinet gaat vanavond tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen aankondigen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Het zou gaan over een periode van drie weken, meldt de NOS. Daarin moeten horeca en winkels om 19.00 uur de deuren sluiten en sportwedstrijden weer zonder publiek worden gespeeld, melden bronnen aan RTL Nieuws en De Telegraaf. De maatregelen gaan zaterdagavond in om 19.00 uur. Voor de langere termijn zou het kabinet werken aan de 2G-regel.

Maatregelen

Behalve de maatregelen voor horeca en winkels, gaat ook een advies in om maximaal vier bezoekers thuis uit te nodigen. Daarnaast zouden sportwedstrijden weer zonder publiek moeten worden gespeeld. Dat betekent bijvoorbeeld dat de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noorwegen dinsdagavond in een leeg stadion zal worden gespeeld. Ook de 1,5 meterregel komt mogelijk terug. Zaterdagavond om 19.00 gaan de nieuwe maatregelen in.

Gisteren adviseerde het Outbreak Management Team (OMT) het demissionaire kabinet al om tijdelijk in een 'gedeeltelijke' lockdown te gaan. In plaats van twee weken, lijken de maatregelen dus drie weken te worden toegepast. Op het gebied van bioscopen en theaters volgt het kabinet het advies van het OMT niet op: die blijven waarschijnlijk open.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2G-regel

Op de langere termijn bereidt het demissionaire kabinet ook een aantal maatregelen voor. Zoals bijvoorbeeld de 2G-maatregel, waarbij een negatieve coronatest straks geen toegang meer geeft tot bijvoorbeeld horeca, theaters en evenementen. Daarbij zouden extra beperkingen voor ongevaccineerden worden overwogen. De coronapas wordt bijvoorbeeld al uitgebreid naar dierentuinen en pretparken. Het OMT hoopt met de 2G-regel ervoor te zorgen dat ongevaccineerden alsnog een prik gaan halen.

Vanavond om 19.00 uur worden de nieuwe maatregelen aangekondigd en toegelicht tijdens een persconferentie.

Ster advertentie
Ster advertentie