STER Advertentie
STER Advertentie

Instagram komt met nieuwe features om pesten tegen te gaan

Instagram komt met nieuwe features om pesten tegen te gaan
Unsplash

Woensdag 13 mei 2020 - 17:58 uur

|

Door:

Thijn

Pesten is nog steeds een veelvoorkomend probleem op het internet. Vaker dan ooit worden mensen uitgescholden en belachelijk gemaakt op social media. Instagram heeft besloten nieuwe maatregelen te nemen om de strijd aan te gaan tegen pesten.

Maatregelen

Het platform gaat nieuwe opties toevoegen die ervoor moeten zorgen dat het pesten afneemt. “We lanceren een nieuwe functie waarmee mensen ongewenste interacties kunnen beheren”, schrijft het bedrijf in een verklaring. “We weten dat het overweldigend kan zijn om een golf van negatieve reacties te beheren, dus we hebben de mogelijkheid getest om reacties in veelvoud te verwijderen en om meerdere accounts die negatieve reacties plaatsen, te blokkeren of te beperken.”

Functie inschakelen

De functie kun je op de iPhone als volgt gebruiken: tik op een opmerking en vervolgens op de stipjes rechtsboven. Selecteer vervolgens ‘Opmerkingen beheren’ en kies daarna reacties die je in één keer wilt verwijderen. Tik op ‘Meer acties’ om meerdere accounts tegelijkertijd te blokkeren of beperken. Heb je een Android-smartphone? Dan moet je een opmerking langer ingedrukt houden. Je klikt op het gestippelde pictogram en selecteer vervolgens ‘Blokkeren’ of ‘Beperken’ om een actie uit te voeren.

3 screenshots of bulk comment management

Bron: Instagram

Tags

Niet alleen reacties kunnen pesten uitlokken, maar ook tags en vermeldingen. Daarm heeft Instagram ook besloten om een nieuw besturingselement te introduceren waarbij je zelf kunt beheren wie tags van jou mag toevoegen in een bijschrift of story. Mag iedereen dit doen, alleen mensen die je volgt of helemaal niemand? Dat kun je vanaf nu zelf bepalen.

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Football manager 2020 nu tijdelijk gratis op te halen

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover

  • Cardi B en Offset gaan scheiden